Στις 29-1-2017, ο άνθρωπος Σοφίας Χάρης σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μήνυμα με τίτλο “Ταπεινός ή υπερήφανος;” αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα αναρωτιούνται για ποιο λόγο έχουν δημιουργηθεί. Δοκιμάζουν διάφορες δουλειές, μέχρι που ανακαλύπτουν ότι το κενό της ψυχής τους μπορεί να το γεμίσει μόνο ο Ιησούς Χριστός, επειδή μέσα σε Εκείνον βρίσκεται ριζωμένη η ευτυχία.
Όσοι έρχονται κοντά στον Χριστό, πρέπει να έρχονται με ταπεινότητα και ειλικρίνεια καρδιάς και όχι με υπερηφάνεια. Αυτό που χρειάζεται ο Θεός είναι ολοκληρωτική αναμόρφωση της καρδιάς και της ζωής μας. Σημασία δεν έχει τι κάνεις, αλλά για ποιο λόγο το κάνεις. Πολλοί προσπαθούμε να φαινόμαστε ότι είμαστε πετυχημένοι, να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε πετύχει, χωρίς να θέλουμε να περάσουμε από τη διαδικασία της ταπείνωσης. Αν θέλεις, όμως, να υψωθείς, άρχισε να ταπεινώνεσαι, επειδή όταν ταπεινώνουμε τον εαυτό μας για χάρη του Χριστού, Αυτός θα μας υψώσει στην ώρα Του και στον καιρό Του!

Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά πριν δύο χρόνια για την κ. Μαριάνθη Σίτε, όταν ανέβασε πολύ υψηλή πίεση χωρίς να υπάρχει κάποιος γνωστός λόγος. Μέσα σε μόλις δύο ώρες η πίεση της έφτασε στο 20mmHg. Οι στιγμές που έζησε εκείνο το βράδυ ήταν εφιαλτικές και ήταν ό,τι χειρότερο είχε βιώσει στη ζωή της. Αισθανόταν πως το κεφάλι της θα εκραγεί, είχε πολύ έντονη δύσπνοια και δεν μπορούσε καν να πάρει ανάσα. Αμέσως την οδήγησαν στο νοσοκομείο, καθώς τα συμπτώματα που ένιωθε ήταν ανυπόφορα. Εκεί οι γιατροί τής έκαναν εξετάσεις και της ζήτησαν να παραμείνει υπό παρακολούθηση, αφού η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν. Η κ. Μαριάνθη, τότε, θυμήθηκε πως είχε χρισμένο νερό σπίτι της και αφού σκέφτηκε “Τί δουλειά έχω εγώ εδώ πέρα; Αφού έχω το χρισμένο νερό σπίτι και μπορώ να το πολεμήσω!”, αποφάσισε να υπογράψει και να φύγει. Παρόλα αυτά, οι γιατροί τής έδωσαν φαρμακευτική αγωγή για την υψηλή πίεση, την οποία θα έπρεπε να λαμβάνει στο σπίτι της.
Εκείνο το βράδυ ήταν η αρχή ενός προβλήματος υγείας, αυτό της υπέρτασης. Τα επόμενα δύο χρόνια η κ. Μαριάνθη συνέχισε να έχει ανεβασμένη πίεση. Ξαφνικά, χωρίς αιτία, η πίεση της ανέβαινε κατακόρυφα σε μη φυσιολογικές τιμές και της προκαλούσε πολύ άσχημα συμπτώματα. Το πιεσόμετρο είχε γίνει ένα άκρως απαραίτητο αντικείμενο στην καθημερινότητά της, καθώς οι απότομες μεταβολές στην πίεση της την έκαναν να εξαρτάται άμεσα από αυτό. Σε όλο εκείνο το διάστημα, η κ. Μαριάνθη είχε αποκτήσει κάποιες κακές συνήθειες που επιβάρυναν την ήδη σοβαρή της κατάσταση υγείας. Άρχισε το κάπνισμα και ξεκίνησε να έχει κακές παρέες που την επηρέαζαν αρνητικά. Όλα αυτά την οδηγούσαν εκτός του δρόμου του Θεού και την έκαναν να χάνει τη στενή σχέση που είχε παλαιότερα μαζί Του. Έτσι, παρόλο που γνώριζε πως ο Θεός μπορεί να τη θεραπεύσει, φοβόταν πως είχε χάσει την προστασία Του, γιατί δεν ζούσε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και προσευχόταν στον Θεό να δείξει έλεος. Ωστόσο, είχε πάρει την απόφαση πως δεν θα χρησιμοποιήσει φάρμακα για το πρόβλημά της, γιατί πίστευε έντονα πως θα τη βοηθήσει ο Παντοδύναμος Θεός όπως το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Κάθε φορά, λοιπόν, που η πίεσή της ανέβαινε, αντί να πάρει το χάπι που της είχε δώσει ο γιατρός, η κ. Μαριάνθη διακονούσε επάνω της το χρισμένο νερό. Έτσι, σταδιακά άρχισε να παρατηρεί κάποιες διαφορές. Καθώς περνούσαν οι μήνες, η υπέρταση υποχωρούσε όλο και περισσότερο.
Παράλληλα, όμως, με το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε η κ. Μαριάνθη, καταλάβαινε πως ο τρόπος ζωής της και ο δρόμος που είχε ακολουθήσει την οδηγούσαν προς την καταστροφή και, έτσι, πήρε την απόφαση να αλλάξει τη στάση της απέναντι στη ζωή και να ακολουθήσει το θέλημα του Θεού. Πριν τρεις μήνες, ήρθε στη Θεσσαλονίκη στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών, για να ζητήσει από τον άνθρωπο Σοφίας Χάρη να τη βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Όταν τον συνάντησε, εξέφρασε την επιθυμία της να ελευθερωθεί από τον εθισμό της στο τσιγάρο, εξέθεσε το πρόβλημα αυτό και τότε τα θαύματα του Θεού ξεκίνησαν στη ζωή της! Η κ. Μαριάνθη γνώριζε πως το χρίσμα του Θεού διαμέσου του ανθρώπου Σοφίας Χάρη είχε τη δύναμη να την ελευθερώσει και, πράγματι, έτσι έγινε. Από τη στιγμή της συνάντησής της με τον άνθρωπο του Θεού δεν κάπνισε ποτέ ξανά, καθώς ο Θεός την ελευθέρωσε από την επιθυμία να καπνίζει. Επίσης, εκείνο το διάστημα συνειδητοποίησε ότι είχε καιρό να μετρήσει την πίεση της! Όλο αυτόν τον καιρό δεν είχε αισθανθεί κανένα σύμπτωμα που να την κάνει να καταφύγει και πάλι στο πιεσόμετρο. Τότε ήταν και η στιγμή που κατάλαβε πως είχε θεραπευτεί! Το χρίσμα του Θεού άγγιξε τη ζωή της μέσα από το χρισμένο νερό και τον άνθρωπο Σοφίας Χάρη. Στην ώρα Του και με τον τρόπο Του της χάρισε το αποτέλεσμα για το οποίο προσευχόταν!
Μετά από αυτά, η κ. Μαριάνθη ένιωσε την έντονη επιθυμία να έρθει στις 29-1-2017 στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών, ώστε να ομολογήσει δημόσια τα θαύματα που έχει κάνει ο Θεός στη ζωή της. Εδώ και τρεις μήνες είναι απολύτως ελεύθερη από τα δεσμά της υπέρτασης και του τσιγάρου. Πλέον το πιεσόμετρο είναι ένα άχρηστο εργαλείο για την κ. Μαριάνθη, αφού η δυσφορία, ο έντονος πονοκέφαλος και όλα τα συμπτώματα της υπέρτασης δεν υπάρχουν πια! Μάλιστα, όταν έκθεσε το σκοτάδι της ζωής της και τον εθισμό της στο τσιγάρο στον άνθρωπο του Θεού, αμέσως ήρθε η μόνιμη ελευθερία. Αυτό γιατί όταν εκτίθεται το σκοτάδι που φέρνει ο διάβολος στη ζωή μας και πέφτει φως επάνω του, τότε το σκοτάδι φεύγει και ο Ιησούς μπορεί να γεννήσει το μέλλον μας. Με ευγνωμοσύνη στην καρδιά, ευχαριστεί τον Θεό που της χάρισε μία τέλεια θεραπεία και ελευθερία! Υπόσχεται να Τον ακολουθεί για πάντα και να μην αμαρτάνει πια.
Δεν πρέπει να λαμβάνουμε την καθυστέρηση του Θεού ως άρνηση. Ο Θεός απαντάει πάντα στις προσευχές, στην ώρα Του και με τον τρόπο Του! Εκτίμησε τον Θεό γι’ αυτό που έχει κάνει στη ζωή σου και θα το κάνει ξανά και ξανά!

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ


Όλα ξεκίνησαν πριν από 8 χρόνια για τον κ. Κώστα Θεοφίλου, όταν αποφάσισε να πάρει στεγαστικά δάνεια από τράπεζες. Καθώς ο κ. Κώστας είναι κτηνοτρόφος, το ετήσιο εισόδημά του τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίπου 50.000 ευρώ. Γενικότερα, ήταν πολύ προσεχτικός με τη διαχείριση των οικονομικών του, επειδή από την εμπειρία του ήξερε ότι δεν θα ήταν καλό για αυτόν να παίρνει δάνεια και πιστωτικές κάρτες από τράπεζες. Όμως, τα τελευταία χρόνια ο επαγγελματικός του τομέας άρχισε να μην έχει τα κέρδη που είχε παλιότερα και, έτσι, έφθασε στο σημείο να βγάζει 5.000 ευρώ ετησίως. Αυτό τον οδήγησε στο να πάρει στεγαστικά δάνεια από τρεις διαφορετικές τράπεζες, ώστε να χτίσει ένα σπίτι για αυτόν και την οικογένειά του, που όπως είχε υπολογίσει θα κόστιζε 72.000 ευρώ. Αφού πήρε, λοιπόν, το πρώτο δάνειο, ξεκίνησε να χτίζει το σπίτι που ονειρευόταν. Ωστόσο, αργότερα πήρε δάνειο από δεύτερη τράπεζα και μάλιστα έβαλε υποθήκη το οικόπεδο της κατοικίας, αλλά και το σπίτι που έχτιζε.
Τότε είναι που γνώρισε το Emmanuel TV και, καθώς ο κ. Κώστας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, σήκωσε τα χαρτιά με τα χρέη του και άγγιξε την οθόνη της τηλεόρασης σε μία μαζική προσευχή του προφήτη T.B. Joshua για τους τηλεθεατές. Μετά από αυτό, έλαβε άνοιγμα από τον Θεό και ξεχρέωσε όλα αυτά τα δάνεια των τραπεζών με πραγματικά θαυμαστό τρόπο. Ωστόσο, ο κ. Κώστας ζήτησε άλλο ένα δάνειο 10.000 ευρώ και μπήκε στη διαδικασία των δόσεων άλλη μία φορά. Είχε σκοπό να το ξεχρεώσει σε 6 μήνες, πράγμα το οποίο δεν κατάφερε λόγω της οικονομικής κρίσης. Με αυτόν τον τρόπο, βρέθηκε να έχει πληρώσει 25.000 ευρώ στην τράπεζα, από την οποία είχε πάρει μόνο 10.000 ευρώ και να μην έχει καταφέρει να ξεχρεώσει την οφειλή. Για αυτό το λόγο, σταμάτησε να πληρώνει το δάνειο και δεν ασχολιόταν πλέον με αυτό. Εν τω μεταξύ, η τράπεζα τον έπαιρνε τηλέφωνο επί καθημερινής βάσεως, λέγοντάς του ότι πρέπει να συνεχίσει να πληρώσει δόσεις, μέχρι που ο κ. Κώστας σταμάτησε να σηκώνει το τηλέφωνο επί ενάμισι χρόνο. Μετά από αυτή τη χρονική περίοδο, αποφάσισε να έρθει στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών στη Θεσσαλονίκη, και να φέρει το πρόβλημά του μπροστά στον Θεό σε μια μαζική προσευχή του ανθρώπου Σοφίας Χάρη. 
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε πως το χρίσμα του Θεού αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και φέρνει χαρά, θεραπεία και ελευθερία στις ζωές τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου