Την Κυριακή στις 29-4-2018 η λατρεία και η ευγνωμοσύνη ξεχείλισε στις καρδιές όλων όσων παρευρέθηκαν στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών, για ό,τι έχει κάνει ο Παντοδύναμος Θεός μέχρι τώρα στις ζωές των ίδιων, αλλά και των συνανθρώπων τους!


Στη συνέχεια το μήνυμα στον λαό του Θεού έφερε ο ευαγγελιστής Μιχάλης Καλαϊτζόγλου με έναν δυναμικό τρόπο. Στο μήνυμα αυτό με τίτλο “ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ” ανέφερε ότι όλοι σήμερα αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις στη ζωή, άλλοι πιο δύσκολες κι άλλοι πιο εύκολες. Αλλά, ως παιδιά του Θεού, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο διάβολος θέλει να μας κάνει να βλασφημήσουμε τον Θεό όταν είμαστε σε κατάσταση πόνου, για αυτό και χαίρεται όταν προκαλεί πόνο στους ανθρώπους. Επίσης, τόνισε ότι “αυτοί που ευλογούν τον Θεό μέσα σε όλες τις δυσκολίες, αποδεικνύουν τη γνησιότητά τους και την ακεραιότητά τους ως παιδιά του Θεού!”.


Ο ευαγγελιστής συνέχισε λέγοντας ότι ο πειρασμός είναι η παρουσία του κακού και μία ευκαιρία να διαλέξεις την προσωρινή ευχαρίστηση αντί για το αιώνιο κέρδος. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι θα διαλέξουμε, επειδή υπάρχουν μόνο δύο πνεύματα. Το ανθρώπινο πνεύμα δεν είναι ποτέ ελεύθερο, είτε θα ενδώσει στο Άγιο Πνεύμα, είτε στο σατανικό πνεύμα. Δεν υπάρχει ουδέτερο βασίλειο! Σήμερα σαν γενιά έχουμε αποτύχει να καταλάβουμε πόσο πολύ χρειαζόμαστε τον Θεό κι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τη δύναμή Του! Τον χρειαζόμαστε κάθε λεπτό, κάθε στιγμή! Τέλος, ανέφερε πως μόνο με τον Λόγο του Θεού θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τους πειρασμούς και τις επιθέσεις του διαβόλου, λέγοντας: “Όταν ο διάβολος σου επιτίθεται και σε πειράζει, να θυμάσαι πάντα ότι το θεμέλιό σου, η άμυνά σου και η απάντησή σου είναι ο γραμμένος και αιώνιος Λόγος του Θεού”. Ο Ιησούς ποτέ δε θα απορρίψει αυτόν που ζητάει βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον διάβολο! Ο Ιησούς μάς δίνει ευλογία όταν είμαστε φτωχοί. Ο Ιησούς μάς δίνει θεραπεία όταν είμαστε άρρωστοι. Ο Ιησούς μάς δίνει ελευθερία όταν είμαστε φυλακισμένοι. Ο Ιησούς μάς δίνει δύναμη όταν είμαστε αδύναμοι. Ο Ιησούς ποτέ δε θα μας απορρίψει!


ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Η Αγία Γραφή μάς διδάσκει πως όταν ο Θεός ενεργεί στη ζωή μας και λαμβάνουμε άνοιγμα, θεραπεία, ελευθερία και οτιδήποτε θαυμαστό από Αυτόν, είναι καλό να το αναφέρουμε μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Αυτό έκανε ο κ. Άντι Ιγκμπινόμπα και ομολόγησε μπροστά στον Θεό και στους ανθρώπους το απέραντο έλεος του Ιησού Χριστού στη ζωή του.


Η ταραχώδης ζωή του κ. Άντι ξεκίνησε από την ηλικία των 13 ετών, καθώς άρχισε τη συστηματική χρήση χασίς. Παρόλα αυτά, το 1983 κατάφερε να πάρει υποτροφία και ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει μάρκετινγκ και μάνατζμεντ στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όντας μπλεγμένος με χασίς και γυναίκες, τον κατηγόρησαν για χρήση ναρκωτικών και τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή. Εκεί, ένας συγκρατούμενός του, βλέποντας τον να κλαίει καθημερινά, τον σπλαχνίστηκε και άρχισε να του μιλάει για τον Ιησού Χριστό. Στη συνέχεια, συναντιόταν καθημερινά με άλλα άτομα στη φυλακή για να προσευχηθούν όλοι μαζί και κάπως έτσι απέκτησε τη δική του Αγία Γραφή. Σταδιακά, ο κ. Άντι παρατήρησε πως η προσευχή έφερνε αλλαγές μέσα του και άρχισε να αφιερώνει ακόμα περισσότερο χρόνο στη μελέτη του Λόγου του Θεού. Την αλλαγή αυτή, μάλιστα, παρατηρούσαν και οι άνθρωποι που τον επισκέπτονταν. Όταν έφτασε η ημέρα της δίκης, καταδικάστηκε για 7 χρόνια. Τότε, γεμάτος θυμό πέταξε την Αγία Γραφή, έχοντας χάσει την ελπίδα του. Όμως, λίγους μήνες αργότερα, είδε σε όνειρο ότι πρέπει να έχει υπομονή. Αναθάρρησε, λοιπόν, μέσα του και ξεκίνησε να εργάζεται εντός της φυλακής για να μειωθεί η ποινή του. Όταν ήρθε η ώρα για τη δεύτερη δίκη, υποσχέθηκε στον Θεό ότι αν τον ελευθερώσει, θα δώσει ομολογία για Αυτόν. Μετά από αυτήν την υπόσχεση, ο Θεός ενήργησε άμεσα και τελικά ο δικαστής τον έκρινε αθώο, με αποτέλεσμα να κάτσει στη φυλακή 22 μήνες συνολικά αντί για 7 χρόνια!
Παρόλο, όμως, που είχε δώσει υπόσχεση στον Θεό ότι θα Τον ομολογήσει για όσα έκανε γι’ αυτόν, κάτι τέτοιο δε συνέβη, αλλά αντί για αυτό ξαναγύρισε στον παλιό τρόπο ζωής. Και δε σταμάτησε εκεί… Τα λεφτά που κέρδιζε ως πλανόδιος πωλητής, τα σπαταλούσε στο ποτό, ενώ ταυτόχρονα είχε εθιστεί στην ηρωίνη. Σύντομα, η ζωή που ζούσε τον έκανε γνωστό στον υπόκοσμο με συνέπεια να μπαινοβγαίνει στη φυλακή συνεχώς. Έτσι, οδηγήθηκε για ακόμη μία φορά στη φυλακή με δις ισόβια ποινή, κατηγορούμενος για χρήση και κατοχή ηρωίνης. Τα νέα αυτά ήταν τόσο άσχημα για την οικογένειά του, που προκάλεσαν τον θάνατο του πατέρα του και οδήγησε ανθρώπους από τον περίγυρό του να πουλήσουν όλα του τα υπάρχοντα, πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί ποτέ.
Αυτήν τη φορά, λοιπόν, ο κ. Άντι δεν είχε καμία ελπίδα, ώσπου μία ημέρα αποφάσισε να προσευχηθεί και πάλι στον Θεό  και να παρακαλέσει για χάρη και έλεος. Και για ακόμη μία φορά ο Θεός δεν τον απέρριψε! Μετά από την προσευχή, βρήκε χάρη μπροστά στους γιατρούς, οι οποίοι πρότειναν να μπει σε μία θεραπευτική κοινότητα, και τότε ο δικαστής αποφάνθηκε πως η ποινή του δε θα ήταν δις ισόβια, αλλά μόνο 7 χρόνια! Δεκαεπτά μήνες αργότερα, επέστρεψε στη φυλακή από τη θεραπευτική κοινότητα και αιτήθηκε να διακοπεί η ποινή του, δίνοντας παράλληλα υπόσχεση στον Θεό ότι θα σταματήσει την ηρωίνη αν αφεθεί ελεύθερος. Έτσι και έγινε! Ο κ. Άντι αποφυλακίστηκε και αυτήν τη φορά δεν αθέτησε την υπόσχεση του να μείνει μακριά από την ηρωίνη. Λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση του αποφάσισε να ιδρύσει μία επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών ειδών λαϊκής τέχνης από την Αφρική, η οποία είχε δράση σε ολόκληρο τον κόσμο. Εξαιτίας αυτής της δουλειάς, άρχισε να συναναστρέφεται συνεχώς με πολιτικούς, ενώ ακόμη τον κάλεσε και ο πρόεδρος της Νιγηρίας! Το χέρι του Θεού ήταν τόσο δυνατό στη ζωή του, που έγινε πρόεδρος του τότε κυβερνώντος χριστιανικού κόμματος σε όλα τα Βαλκάνια!
Στην πορεία, όμως, η δόξα και τα χρήματα που απολάμβανε ο κ. Άντι, στάθηκαν η αιτία να απομακρυνθεί και πάλι από τον Δότη των ευλογιών του. Φτάνοντας στο 2013, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα, νήστευε και προσευχόταν προκειμένου να εκζητήσει την παρουσία του Ιησού Χριστού και να συγχωρεθεί. Μετά από λίγο καιρό ο Θεός του μίλησε! Σε όνειρο, είδε την φωτογραφία του προφήτη Τ. Μπ. Τζόσουα, ενώ ταυτόχρονα άκουγε μία φωνή να τον παροτρύνει να επισκεφθεί τη SCOAN στη Νιγηρία. Η έλλειψη χρημάτων, ωστόσο, φαινόταν σαν εμπόδιο για τον κ. Άντι, ώσπου πέντε ώρες αργότερα του τηλεφώνησαν δύο άνθρωποι και τον βοήθησαν να πάει στη Νιγηρία. Όταν έφτασε στη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών στο Λάγος, αντίκρισε πλήθος κόσμου να περιμένει από τα ξημερώματα για μία θέση μέσα στην εκκλησία. Ο ίδιος του δεν κατάφερε να βρει μία θέση εκεί, αλλά προς μεγάλη του έκπληξη ο άνθρωπος του Θεού, προφήτης Τ. Μπ. Τζόσουα, ζήτησε να συναντηθεί μαζί του! Έτσι, ο κ. Άντι είχε τη χάρη να λάβει επαγγελματικές συμβουλές από τον προφήτη Τ. Μπ. Τζόσουα και επίσης να προσευχηθεί γι’ αυτόν ο άνθρωπος Σοφίας Χάρης. Μετά από αυτό, ο κ. Άντι δεν πήρε, ούτε κάπνισε ποτέ ξανά ναρκωτικά μέχρι και σήμερα! Ήξερε, πλέον, ότι το να ακολουθήσεις τον Ιησού Χριστό είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή!
Οι προκλήσεις, όμως, δε σταμάτησαν εδώ. Κάποια ημέρα ο αδερφός του τού έστειλε ένα e-mail για να το εκτυπώσει για χάρη ενός φίλου του στην Ελλάδα. Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο άνθρωπος αυτός ήρθε μαζί με την αστυνομία στο σπίτι του και τον κατηγορούσε για απάτη. Έτσι, μπήκε άδικα στη φυλακή για έναν χρόνο. Τότε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Παύλου και του Σίλα, δεν απελπίστηκε, αλλά με χαρά ομολογούσε πως, επειδή ο Θεός ήταν μαζί του, κανένας δε μπορούσε να είναι εναντίον του. Από την πρώτη ημέρα στη φυλακή, άκουγε μία φωνή που του έλεγε να διδάξει τον Λόγο του Θεού σε άλλους κρατούμενους και να ομολογεί τα θαύματα του Ιησού Χριστού στη ζωή του. Επίσης, τον επισκέφθηκαν διάφοροι ποιμένες, οι οποίοι βλέποντάς τον να κηρύττει τον Λόγο του Θεού, του πρότειναν να κάνει μαθήματα βιβλικού σχολείου και στο τέλος αποφοίτησε από αυτό το σχολείο με άριστη βαθμολογία! Στο δικαστήριο που ακολούθησε κρίθηκε ένοχος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και τιμωρήθηκε με 6 χρόνια φυλάκιση, αλλά και πάλι μίλησε το έλεος του Θεού, με αποτέλεσμα ο κ. Άντι να βρει χάρη μπροστά στον δικαστή, ο οποίος τον έκρινε ένοχο αλλά με αναστολή και, έτσι, αφέθηκε ελεύθερος!
Η απόδειξη ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Ζωντανός, είναι οι αλλαγμένες ζωές! Πράγματι, η ζωή του κ. Άντι έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Έχει φτιάξει πλέον τη δική του οικογένεια και ζει χαρούμενος μακριά από την αμαρτία και το σκοτάδι. Ευγνώμων για όσα έκανε ο Θεός στη ζωή του, μας συμβούλεψε να μην αμφιβάλλουμε για την ικανότητα και την προθυμία του Θεού να μας βοηθήσει και υποσχέθηκε να υπηρετεί τον Θεό σε όλη του τη ζωή.
Όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι τα λάθη σου, τα λάθη διορθώνονται! Αν έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις, ο Ιησούς Χριστός είναι έτοιμος να σε δεχτεί και να σου χαρίσει μία καινούρια ζωή. Αν δεν έχεις εμπλέξει ακόμα τον Θεό στην υπόθεσή σου, ποτέ δεν είναι αργά. Σήμερα είναι ημέρα ευκαιρίας, επειδή ο Θεός περιμένει να Τον ζητήσεις!


Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την εκδηλωμένη παρουσία του Θεού, καθώς ο άνθρωπος του Θεού προσεύχεται ώστε να σπάσουν τα δεσμά και κάθε αλυσίδα που ο διάβολος χρησιμοποίησε για να δέσει πνευματικά τους ανθρώπους! Δόξα στον Ιησού Χριστό που ποτέ δε μας άφησε, αλλά πάντα φέρνει λύση εκεί όπου δεν υπάρχει λύση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου